De groenste dag van Noord

Op zondag 8 oktober is het tijd voor de allereerste ‘Groenste dag van Noord’.

Tussen 11.00 en 18.00 uur zetten unieke initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er verrassende workshops en wandelingen en ontmoet je elkaar tijdens het ‘groenste uur’, van 16.00 tot 17.00 uur op het Zonneplein.

Jong en oud
Iedereen is welkom, het programma is voor jong en oud. Zoals om 11.00 uur met ‘Plastic Fantastic aan het IJ’ met een uniek inkijkje bij de 3D printer van van Plestik, duurzaam afscheid nemen van 13.00 tot 15.00 uur bij het Afscheidshuis, gouddelven om 14.00 uur bij de Ceuvel en groen daktuinieren bij de Gewoonboot. Er is een groene tour over de NDSM eneen speciaal kidsprogramma vanaf 15.00 uur op het Zonneplein: Jan Klaassen komt met de poppenkast, kinderen koken lokaal en nog veel meer! Heb je weinig tijd? Geen nood: tussen 16.00 en 17.00 uur komen in sneltreinvaart alle Noordse initiatieven en ondernemers voorbij, gepresenteerd door Tuindorps Tweede Kamerlid Suzanne Kroger. Aansluitend is het tijd voor het Groene Burendiner, aan de lange tafels bij Lokaal Spaanders.

Brightloops op het Zonneplein
Uiteraard doet Brightloops mee aan de Groenste dag van Noord. We zijn van 11.00 tot 17.00 aanwezig op het Zonneplein en geven daar doorlopend upcycling workshops. Heb je nog een oude wollen trui liggen die je niet meer draagt (dit mag ook een gekrompen trui zijn!) of een oude katoenen spijkerbroek die je niet meer past? Breng deze dan langs bij onze kraam en krijg als dank 10% korting op je volgende aankoop bij Loop.alife.

Achtergrond: van/voor Noord
Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij duurzaamheid. Of dat nu de moestuin om de hoek is, spullen en kleding hergebruiken via de kringloopwinkel, of zonnepanelen op je dak. Ook in Amsterdam-Noord zijn veel bedrijven en initiatieven los van elkaar bezig met duurzaamheid. Juist omdat lokale samenwerking en ontmoeting echt verschil uitmaakt, zijn een jaar geleden een aantal ondernemende Noorderlingen een ‘kennisexpeditie’ gestart in ‘de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord’. Samen organiseren zij deze eerste ‘Groenste Dag van Noord’. Woon of werk je in Noord? Kom langs en doe mee!

Partners
De Groenste Dag van Noord is een initiatief van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord in samenwerking met Stichting WNKL. De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Stichting DOEN en de Gemeente Amsterdam. Partners zijn onder andere de Circular Economy Club, WastedLab en de nationale energiecommissie.

28-11-2017

Loop. a life zoekt stagiaires!

GEZOCHT! Ondernemende en duurzame stagiaires met ambitie voor Loop.a life Amsterdam | Minimaal 5 maanden | 4-5 dagen | Vanaf januari/februari   Ben jij ondernemend, op zoek naar een uitdaging met verantwoordelijkheden en vind jij duurzame mode en textiel een must? Hands-on, oplettend en vol met goede ideeën: dan ben je bij ons aan het…

Lees meer

27-11-2017

Co-creatie Loop.a life en Didi; binnenkort in de winkel

PERSBERICHT Koploper op het gebied van circulair textiel Loop.a life, recycled oude truien van de Nederlandse damesmodeketen Didi. “Als toonaangevend fashion label in Nederland doen wij ons best om bij te dragen aan het verduurzamen van onze productieketen. Het recyclen van restpartijen of textielafval is hiervan een goed voorbeeld. Samen met Loop.a life hebben wij…

Lees meer

16-11-2017

Geen winterblues met dit mooie plaid!

Loop.a life heeft samen met duurzaam beddengoedmerk Yumeko een prachtig groot plaid ontwikkeld van gerecyclede spijkerbroeken en PET-flessen. De ongeverfde denimgaren zorgen voor een heerlijk zacht gevoel en mooie kleur, perfect voor de koude winterdagen. Denim komt voort uit “de Nime” wat “afkomstig uit Nime” betekent, waar de spijkerbroek zijn oorsprong vindt. Maar in dit…

Lees meer