De groenste dag van Noord

Op zondag 8 oktober is het tijd voor de allereerste ‘Groenste dag van Noord’.

Tussen 11.00 en 18.00 uur zetten unieke initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er verrassende workshops en wandelingen en ontmoet je elkaar tijdens het ‘groenste uur’, van 16.00 tot 17.00 uur op het Zonneplein.

Jong en oud
Iedereen is welkom, het programma is voor jong en oud. Zoals om 11.00 uur met ‘Plastic Fantastic aan het IJ’ met een uniek inkijkje bij de 3D printer van van Plestik, duurzaam afscheid nemen van 13.00 tot 15.00 uur bij het Afscheidshuis, gouddelven om 14.00 uur bij de Ceuvel en groen daktuinieren bij de Gewoonboot. Er is een groene tour over de NDSM eneen speciaal kidsprogramma vanaf 15.00 uur op het Zonneplein: Jan Klaassen komt met de poppenkast, kinderen koken lokaal en nog veel meer! Heb je weinig tijd? Geen nood: tussen 16.00 en 17.00 uur komen in sneltreinvaart alle Noordse initiatieven en ondernemers voorbij, gepresenteerd door Tuindorps Tweede Kamerlid Suzanne Kroger. Aansluitend is het tijd voor het Groene Burendiner, aan de lange tafels bij Lokaal Spaanders.

Brightloops op het Zonneplein
Uiteraard doet Brightloops mee aan de Groenste dag van Noord. We zijn van 11.00 tot 17.00 aanwezig op het Zonneplein en geven daar doorlopend upcycling workshops. Heb je nog een oude wollen trui liggen die je niet meer draagt (dit mag ook een gekrompen trui zijn!) of een oude katoenen spijkerbroek die je niet meer past? Breng deze dan langs bij onze kraam en krijg als dank 10% korting op je volgende aankoop bij Loop.alife.

Achtergrond: van/voor Noord
Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij duurzaamheid. Of dat nu de moestuin om de hoek is, spullen en kleding hergebruiken via de kringloopwinkel, of zonnepanelen op je dak. Ook in Amsterdam-Noord zijn veel bedrijven en initiatieven los van elkaar bezig met duurzaamheid. Juist omdat lokale samenwerking en ontmoeting echt verschil uitmaakt, zijn een jaar geleden een aantal ondernemende Noorderlingen een ‘kennisexpeditie’ gestart in ‘de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord’. Samen organiseren zij deze eerste ‘Groenste Dag van Noord’. Woon of werk je in Noord? Kom langs en doe mee!

Partners
De Groenste Dag van Noord is een initiatief van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord in samenwerking met Stichting WNKL. De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Stichting DOEN en de Gemeente Amsterdam. Partners zijn onder andere de Circular Economy Club, WastedLab en de nationale energiecommissie.

gebreid vest van gerecyclede wol

04-10-2017

Shop met korting tijdens het JAN Shopping Weekend

Dit hele weekend (7 & 8 oktober) shop je tijdens het JAN Shopping Weekend met 20% korting in allerlei leuke webshops, waaronder die van Loop.alife. Met korting shoppen doen we graag! En dus is het super fijn dat Jan Magazine voor komend weekend een online Shopping Weekend georganiseerd heeft. Want wie nu alvast die heerlijke knits en…

Lees meer
Brightloops werkt samen met Didi

02-10-2017

Loop.a life werkt samen met Didi

Didi betekent “grote zus” in Hindi en is all about sisterhood. Het merk geeft om anderen en gelooft sterk in “samen”.  Ze weten zich altijd op een authentieke en verrassende manier te onderscheiden. Het moge duidelijk zijn, Loop.a life likes Didi. Loop.a life heeft samen met Didi een 100% gerecycled vestje ontwikkeld dat is gemaakt van…

Lees meer

02-10-2017

Loop.alife actie tijdens Puur Fair

Van biologisch eten tot elektrisch vervoer, van fair fashion tot duurzame architectuur: op Puur Fair proef je de toekomst. Op 17 september 2017 vindt de derde editie plaats, opnieuw in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit keer samen met tijdschrift en forum Genoeg, die haar 25 jarig bestaan viert met super interessante lezingen…

Lees meer