Co-creatie Loop.a life en Didi; binnenkort in de winkel

PERSBERICHT

Koploper op het gebied van circulair textiel Loop.a life, recycled oude truien van de Nederlandse damesmodeketen Didi. “Als toonaangevend fashion label in Nederland doen wij ons best om bij te dragen aan het verduurzamen van onze productieketen. Het recyclen van restpartijen of textielafval is hiervan een goed voorbeeld. Samen met Loop.a life hebben wij het initiatief genomen om uit onze reststromen nieuwe garens te maken en hiervan een geheel nieuw item te produceren”, aldus Yasha Elzas, directeur van 3D Fashion. Het nieuwe grijsblauwe 100% gerecyclede vest is gemaakt van acryl en polyamide gecombineerd met wol uit de Nederlandse afvalberg. Vanaf begin december is dit bijzondere, duurzame item verkrijgbaar.

Truly circular fashion productie

De huidige textielindustrie laat een enorme voetafdruk achter op de wereld: een steeds sneller groeiende berg textielafval en onnodig verlies van waardevolle grondstoffen, water en energie. Loop.a life verkleint deze afvalberg door waardevol materiaal nieuw leven te geven. Het bedrijf maakt van kledingafval hoogwaardige garens, knitwear en viltproducten voor hun eigen collectie genaamd Loop.a life en biedt tevens een circulair totaalconcept aan voor fashion- en interieurmerken. Zij doen dit door truly circular producten van Nederlandse bodem te maken die deze bedrijven in hun collectie onder hun eigen naam verkopen.

Truly circular staat voor werken aan de lokale kledingafvalberg, lokale productie (in Nederland en Europa) en milieuvriendelijke textielproductie. Door het zorgvuldig sorteren van reststromen op kleur en materiaal voegt Loop.a life geen verfstoffen of water toe aan hun producten. “We delen graag de passie voor onze producten, de liefde voor onze planeet en werken graag samen met textiel- en modebedrijven om tot duurzame en hoogwaardig geupcyclede producten te komen. Want hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de wereldWe zijn dan ook blij dat wij met DIDI samenwerken en een eerste stap gaan maken om hun oude truien te gaan verwerken tot een mooi circulair product in hun komende wintercollectie. “ Ellen Mensink, oprichter Loop.a life.

Over Brightloops en Loop.a life

Brightloops B.V. en het merk Loop.a life zijn in 2016 opgericht door Ellen Mensink. Zij is al 20 jaar actief op het gebied van duurzaamheid. Gedreven door haar wens iets aan de kledingafvalberg in Nederland te doen, heeft Loop.a life – samen met een aantal Nederlandse en Europese bedrijven –  een proces ontwikkeld en ingericht om zo lokaal mogelijk en op een echt circulaire en milieuvriendelijke manier van oud textiel mooie garens te spinnen. Loop.a life stuurt zelf deze circulaire regionale keten aan. Om de transitie naar circulair textiel te versnellen ontwikkelen zij hun eigen duurzame garens en producten uit de lokale afvalberg en ondersteunt zij vanuit Brightloops B.V. textiel- en modebedrijven die hun eigen reststromen willen recyclen en circulair willen worden.  Om consumenten en professionals te laten zien dat je van afval prachtige producten kan maken, produceert zij ook onder eigen merknaam Loop.a life een slow fashion collectie van prachtige truien, vesten en sjaals voor de eindconsument. Deze collectie is te vinden via de website.

Over Didi

Didi, ‘grote zus’ in het Hindi, staat voor warm, hartelijk en voor respect. Ze is een bewuste, zelfverzekerde vrouw die om anderen geeft en sterk gelooft in samen. Ze beseft dat alles met elkaar is verbonden in deze wereld. It’s all about sisterhood.

Didi biedt deze vrouw inspirerende collecties, die perfect te combineren zijn voor elke gelegenheid. We doen niet anders om anders te zijn. We zijn zoals we zijn: Pretty Different. On trend fashion met het onmiskenbare Didi-signatuur: kleurrijk, origineel, inspirerend en positief.

28-11-2017

Loop. a life zoekt stagiaires!

GEZOCHT! Ondernemende en duurzame stagiaires met ambitie voor Loop.a life Amsterdam | Minimaal 5 maanden | 4-5 dagen | Vanaf januari/februari   Ben jij ondernemend, op zoek naar een uitdaging met verantwoordelijkheden en vind jij duurzame mode en textiel een must? Hands-on, oplettend en vol met goede ideeën: dan ben je bij ons aan het…

Lees meer

16-11-2017

Geen winterblues met dit mooie plaid!

Loop.a life heeft samen met duurzaam beddengoedmerk Yumeko een prachtig groot plaid ontwikkeld van gerecyclede spijkerbroeken en PET-flessen. De ongeverfde denimgaren zorgen voor een heerlijk zacht gevoel en mooie kleur, perfect voor de koude winterdagen. Denim komt voort uit “de Nime” wat “afkomstig uit Nime” betekent, waar de spijkerbroek zijn oorsprong vindt. Maar in dit…

Lees meer
Loop.alife trui van gerecyclede wol

05-10-2017

De groenste dag van Noord

Op zondag 8 oktober is het tijd voor de allereerste ‘Groenste dag van Noord’. Tussen 11.00 en 18.00 uur zetten unieke initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er verrassende workshops en wandelingen en ontmoet je elkaar tijdens het ‘groenste uur’, van 16.00 tot 17.00 uur op het Zonneplein. Jong en…

Lees meer